Το Ριάντ ήδη έχει ζητήσει από εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα έργα κατασκευής ηλιακών και αιολικών πάρκων 700 μεγαβάτ να υποβάλουν τις προσφορές τους έως τις 20 Μαρτίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας της χώρας. Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να έχει κατασκευάσει έως το 2023 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα αγγίζουν τα 10 γιγαβάτ.
μαθητικο φεστιβαλ κνε πειραιας
Η Σαουδική Αραβία δεν είναι η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής που κάνει τη στροφή αυτή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομία της και να παράγει ακόμη περισσότερη φθηνή ενέργεια. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μαρόκο, που θέλουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είτε για να μειώσουν τις δικές τους εισαγωγές καυσίμων είτε για να εξοικονομήσουν πετρέλαιο το οποίο στη συνέχεια θα το εξάγουν για μεγαλύτερο κέρδος.
Τα πρώτα έργα που δημοπρατούνται στη Σαουδική Αραβία είναι το ηλιακό πάρκο 300 μεγαβάτ στην περιοχή Σακάκα της επαρχίας Αλ Ζουφ, στα βόρεια της χώρας, και το αιολικό πάρκο 400 μεγαβάτ στο Μιντιγιάν της επαρχίας Ταμπούν, στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
φρουτα χωρις μεσαζοντες
κύτος
Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του Ριάντ ώστε η χώρα να μη βασίζεται μόνο στα έσοδα από τις πωλήσεις μαύρου χρυσού. Η Σαουδική Αραβία πήρε την απόφαση αυτή μετά την πρόσφατη βουτιά των τιμών του πετρελαίου που οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων της.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου