Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, τα ονόματα αυτά είναι: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Ανω (Upper) Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη (Republic of Vardar Macedonia) και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).
Ερωτηθείς για το εάν θα είναι ευχαριστημένη η Ελλάδα με ένα από τα παραπάνω ονόματα, ο κ. Ζάεφ είπε: «Ναι, έχουν κάποιες επιλογές που προτιμούν και κάποιες που δεν τις προτιμούν τόσο».
αριστοτελης ωνασης αδέρφια
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι το ερώτημα που παραμένει είναι εάν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» να αλλάξει το Σύνταγμα της πΓΔΜ, κάτι το οποίο έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά.
αξεσουαρ αμαξιου
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια αλλαγή [σ. σ. στο Σύνταγμα]» είπε ο κ. Ζάεφ, προσθέτοντας ότι δεν θα γίνουν πολλά «επειδή είναι πολύ δύσκολο».
αγαπη βαρδινογιαννη σπιτι
«Στην Ελλάδα δεν έχουν περιφέρεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι η Ελληνική Δημοκρατία. Και μέσα στη χώρα μας, όπως το χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε, από τα υπουργεία, στους δήμους και τα άλλα ιδρύματα είναι πραγματικά δικαίωμά μας και δεν έχουν συνέπειες για κανέναν».
«Ναι» σε γεωγραφικό προσδιορισμό, «όχι» σε αμετάφραστη χρήση του ονόματος
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η οποία δημοσιοποιήθηκε χτες, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία αλλά απέρριψε την αμετάφραστη χρήση του ονόματος σε διεθνές επίπεδο.
«Καθότι αντιλαμβανόμαστε και αποδεχόμαστε ότι οι Έλληνες επιθυμούν έναν διαχωρισμό, είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε ένα γεωγραφικό προσδιορισμό. Στο παρελθόν αυτό ήταν για εμάς ταμπού. Ως πρωθυπουργός της ''Μακεδονίας'' μπορώ όμως να ανακοινώσω πλέον επίσημα ότι είναι αποδεκτό για εμάς διότι συνιστά μια πραγματικότητα» σημείωσε ο Ζάεφ .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου