Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

χαρακτηριστικα καλλιτεχνη

Τα ονομαστήριά του άγει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τα ονομαστήριά του άγει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και εόρτασε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα Βοιωτίας.


Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ιερό παρεκκλήσιο Αγίου Ιερωνύμου. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.


εκεινη τολησ βοσκοπουλοσ



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Τον Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο Μητροπολίτης Θηβών, ο οποίος εκ μέρους όλων του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες και αντευχήθηκε υγεία, δύναμη και την ευλογία του Θεού στον καθένα προσωπικά.


χαρακτηριστικα καλλιτεχνη

ξενοδοχεια ζακυνθος με ημιδιατροφη

Εντυπωσιακό είναι το ασκητήριο των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται κοντά στην ακρόπολη της αρχαίας Βούλιδος, κτισμένο στην κορυφή ενός κατακόρυφου βράχου.

Τα ευρήματα, κυρίως όστρακα και κεραμίδια, κατά την τελευταία ανασυγκρότηση του, μαρτυρούν ότι ο βράχος αυτός κατοικείται συνεχώς από τον 7ο αιώνα π. Χ. Χρησίμευε, στο πέρασμα των αιώνων, σαν παρατηρητήριο της κίνησης των πλοίων που έμπαιναν και έβγαιναν στον Κορινθιακό Κόλπο.

Η παρουσία στην περιοχή του Οσίου Λουκά έγινε αφορμή να εγκατασταθούν στις πλαγιές αυτές του Ελικώνα πολλοί ερημίτες και ασκητές κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Έτσι και στο πλάτωμα του απότομου βράχου εγκαταστάθηκε μικρή αδελφότητα ασκητών, όπως μαρτυρούν το πελεκητό πηγάδι και τα υπολείμματα των κελιών με τις σκαμμένες καπνοδόχους στο βράχο. Οι ασκητές αυτοί επέβλεπαν και καλλιεργούσαν μαζί με άλλους μοναχούς της παρακείμενης Μονής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τους μεγάλους ελαιώνες, που περιήλθαν αργότερα στη Μονή του Οσίου Σεραφείμ. Οι μοναχοί έμειναν στο βράχο μέχρι τους χρόνους της Επαναστάσεως του 1821, οπότε και ακολούθησαν τους οπλαρχηγούς του αγώνα.

Μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους εγκαταλείπεται το ασκητήριο και σχεδόν καταστρέφεται. Το 1994 μια φιλότιμη προσπάθεια δίνει ζωή και πάλι στο χώρο, δημιουργώντας εκεί ένα κέντρο αρχαιολογικών, ιστορικών και θεολογικών μελετών. Λίγα όστρακα, πλάκες δαπέδου, βυζαντινά κεραμίδια φυλάσσονται με στοργή, ως μάρτυρες ανθρώπινης παρουσίας είκοσι επτά αιώνων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

μαιμου λαδια castrol

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, ένας 70χρονος Ολλανδός, ο οποίος παραθέριζε στην Κω, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, με τους γιατρούς να φοβούνται ότι μπορεί να πρόκειται για χολέρα. Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς ένας τουρίστας από την Ολλανδία, ο οποίος παραθέριζε με τη σύζυγό του στην Κω, εμφάνισε συμπτώματα χολέρας, με υψηλό πυρετό και έντονη διάρροια. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση. ιονις φερρυ αιγινα emerson μπουφαν γυναικεια θεσσαλονικη Σήμερα, είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στην Κω, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα ενώ ερευνώνται τα δρομολόγια που είχε κάνει μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, αν δηλαδή είχε ταξιδέψει εκτός Ευρώπης, ενδεχομένως σε περιοχές που μπορεί να συναντώνται επι...

κουστουμι ανδρικο 2017

Χιλιάδες χριστιανοί ορθόδοξοι προσκυνητές, κυρίως ποντιακής καταγωγής, από την Ελλάδα και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και μέλη ποντιακών συλλόγων και σωματείων της χώρας και της ομογένειας προετοιμάζουν τη μετάβασή τους στο Όρος Μελά της περιφέρειας Τραπεζούντας, για να πάρουν μέρος στο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου που θα τελεστεί στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων tom carter okc εργανη κουρτινες Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 07:00 Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. κ Παντελεημωνος. 09:45 Προσέλευση προσκεκλημένων 10:30 Επίσημη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη 11:30 Συνάντηση εκπροσώπων αρχών με εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων 12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων Συμμετέχουν: - Ένωση Ποντίων Αξιούπολης - Σύλλογος Ομογενών ...

μοσχου ελενη

Το πρώτο μάχιμο υποβρύχιο του ελληνικού στόλου, που διεκδίκησε μια παγκόσμια πρωτιά. Στις 9 Δεκεμβρίου 1912 έγινε το πρώτο υποβρύχιο στην παγκόσμια ναυτική ιστορία που εκτόξευσε τορπίλη κατά εχθρικού πολεμικού πλοίου και συγκεκριμένα του τουρκικού καταδρομικού «Μετζηδιέ» (Medjidieh), στο πλαίσιο του Ά Βαλκανικού Πολέμου. Αν και η βολή ήταν αποτυχημένη, το «Δελφίν» έγραψε ιστορία. μοσχου ελενη αεροπορικο δυστυχημα ταιβαν H ναυπήγηση του Δελφίν ήταν αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης του ελληνικού στρατεύματος, που ακολούθησε το στρατιωτικό κίνημα στου Γουδή (15 Αυγούστου 1909) και ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα του Στρατιωτικού Συνδέσμου υπό τον Συνταγματάρχη Νικόλαου Ζορμπά. Η παραγγελία για τη ναυπήγηση του πρώτου ελληνικού καταδυομένου (λέξη της εποχής για το υποβρύχιο) δόθηκε από την κυβέρνηση Δραγούμη στα γαλλικά ναυπηγεία Schneider τον Σεπτέμβριο του 1910. Η ναυπήγησή του άρχισε το 1911 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 1912. Η παραλαβή του «Δελφίν» έγινε στις 21 Αυγούστου 1912 στον να...